Jag är ingen gottegris när det gäller sött men ibland kan det vara gott med något efter maten eller ”bara för att”
Hittade ett recept som snurrade på FB så då testade jag det.
Tog just 1 bit och det var helt ok. Inga mängder ätes men det är väl det som är tjusningen med mörk choklad 😉

100 gram mörk choklad (ju mörkare ju mer hälsosamt) ♥ En banan, gärna smal ♥ 60 gram jordnötssmör ♥ 1 msk smält kokosolja ♥ mini muffinsformar

♥ Smält chokladen i ett vattenbad. (Koka upp en kastrull med vatten. Ställ av den från värmen och sätt ned en skål med hackad choklad i baded. Rör om tills all choklad smält),
♥ Under tiden chokladen smälter så blandar du jordnötssmör med smält kokosolja.
♥ Skiva upp bananerna i 16 skivor, ca 1 cm tjocka.
♥ Lägg alla muffinsformar i en stor form. Häll 1 tsk choklad i varje muffinsform. Ställ sedan alla muffinsformar i kylskåpet i ca 10 minuter eller tills chokladen stelnat något.
♥ Lägg sedan en skiva banan i varje form.
♥ Häll sedan över 1 tsk jordnötssmör blandning över bananen.
♥ Häll sist över 1 tsk choklad på toppen.
♥ Ställ in i frysen i 1 timma. Klar!
Förvara dem gärna i frysen tills du ska äta dem. De smälter ganska snabbt så låt dem inte stå framme i mer än 10 minuter i rumstemperatur.

20200811_165442Eftersom jag nu är duktig och lägger ut det här, lär jag ju hitta det igen när jag vill göra mer  🤩