Har ju en massa röda vinbär på gården som vi båda har lite svårt att äta eftersom de är så sura tycker vi. Och sätta massa socker i känns inte heller som ett alternativ.
Hittade ett recept på ”seggoda fruktremmar” som jag testat. Halverade mängden honung och tog kokos på (ja, lite fruktsocker oxå)
Blev riktigt gott. Fortfarande surt men ätbart 🙂

I går (lördag) var det äntligen dags att käka surströmming.
Innan vi började käka så var vi en sväng på matmarknaden som är i stan (Luleå).
Ett glas bubbel vid vattnet fick avrunda det besöket i stan.


Väl hemma hos våra vänner satt vi och pratade ett bra tag innan tillagningen av den sura fisken började. Arbetsuppgifterna delades upp. Koka potatis och skära lök är väl det mest krävande. Endel skulle nog säga ”öppna burken” som ett jobb de INTE vill göra 😂
Jag hinner göra och käka upp min första klämma innan Christer ens har benat klart. Kanske det beror på att han benar fisken medans jag bara drar av ryggraden och hoppas det följer med så många ben som möjligt 🙂
Det var iallafall supergott. Fast visst räcker det med en, max 2 ggr, per år
20190831_173652.jpg